Prins Harry's ghostwriter JR Moehringer verdedigt fouten in zijn memoires

De ghostwriter van Prins Harry heeft schijnbaar de hertog verdedigd nadat critici onnauwkeurigheden in zijn explosieve memoires hadden aangegrepen.

Pulitzer Prize-winnende journalist en auteur JR Moehringer postte op sociale media een reeks citaten met betrekking tot geheugen en details.

Hij volgt de berichten in de media op een reeks beweringen in Spare waarvan ze beweren dat ze niet waar zijn.

Ze omvatten de onnauwkeurige suggestie dat koning Hendrik VI zijn “betovergrootvader” was; dat hij na de dood van prinses Diana een Xbox ontving (vier jaar voor de release); en waar hij was toen hij hoorde van de dood van de koningin-moeder.

Op woensdag, Moehringer, die naar verluidt $ 1 miljoen (£ 820.000) kreeg voor Harry’s commissie, betrapt op Twitter om een ​​citaat uit The Art of Memoir van Mary Karr te plaatsen.

Het fragment luidt: “De grens tussen geheugen en feiten is vaag, interpretatie en feiten. Er zijn onbedoelde fouten zoals deze buiten de wazoo.

De auteur tweette ook een ander citaat van Karr, dit keer met een neuroloog die uitlegde: “intense herinneringen… registreren vaak alleen emotie, alle details zijn vervaagd tot onleesbare uitstrijkjes.”

Moehringer publiceerde ook twee citaten uit Spare toegeschreven aan Harry.

Een van hen zei: “Wat de oorzaak ook is, mijn geheugen is mijn geheugen, het doet wat het doet, verzamelt en organiseert wat het nodig acht, en er zit net zoveel waarheid in wat ik me herinner en hoe ik het me herinner, in wat objectief wordt genoemd.” feiten. Zaken als tijdlijn en oorzaak en gevolg zijn vaak slechts fabels die we onszelf vertellen over het verleden.

In een andere schijnbare verdediging tweette Moehringer een citaat van Harry uit het boek waarin hij toegeeft dat hij niet weet of het Xbox-verhaal waar is, het is eerder een anekdote die hem keer op keer wordt verteld. Hij suggereert ook dat de dood van zijn moeder zijn geheugen verstoorde.

Moehringer is verantwoordelijk voor een aantal bestverkochte autobiografieën, van Shoe Dog van Nike-oprichter Phil Knight tot Open van tennisser Andre Agassi.

De journalist won in 2000 de Pulitzer Prize voor speelfilm voor zijn artikel Crossing Over, een portret van een afgelegen gehucht aan een rivier in Alabama, waar afstammelingen van slaven wonen.

Naar verluidt werd hij aan Harry voorgesteld door wederzijdse vriend George Clooney, die de bewerking uit 2021 van Moehringer’s eigen autobiografie, The Tender Bar, regisseerde, met in de hoofdrol Ben Affleck.

Dit boek onderzocht zijn moeilijke relatie met zijn vader en hoe hij een surrogaat vond in zijn oom Charlie, de eigenaar van een plaatselijke bar.

Spare is het best verkochte non-fictieboek in de geschiedenis geworden, volgens uitgeverij Penguin Random House, die meldde dat er op dinsdag, de eerste dag van de verkoop, meer dan 1,4 miljoen exemplaren waren verkocht.


Post a Comment

Previous Post Next Post