Tienerspits Alyssa Thompson wint eerste plaats in NWSL-trekking tegen Angel City FC

Angel City FC pakte donderdag tienerspits Alyssa Thompson met de eerste keuze in de National Women’s Soccer League-trekking.

De 18-jarige Thompson, uitgeroepen tot Gatorade High School Football Player of the Year 2021 nadat ze 48 goals had gescoord in 18 wedstrijden voor de Harvard-Westlake School in Los Angeles, maakte haar senior debuut in de VS in de herfstfinale.

Ze is de jongste ontwerpkeuze in de geschiedenis van NWSL.

“Alyssa Thompson is voor ons een fenomenale generatiespeler”, zei algemeen directeur Angela Hucles Mangano van Angel City. “Ze is een speler die een onmiddellijke impact kan hebben, maar ze is ook jong en kan zich ontwikkelen en eruitzien als een speler van wie we ook een toekomst bouwen.”

Thompson had een mondelinge toezegging gedaan aan Stanford, maar koos ervoor om af te zien van haar toelating tot de universiteit om rechtstreeks naar het pro-niveau te gaan.

In de eerste ronde van het ontwerp met 12 teams werden drie spelers uit de staat Florida en twee spelers uit Virginia geselecteerd en maakte de North Carolina Courage vier keuzes.

Kansas City Current ruilde voor de tweede plaats en stuurde de Amerikaanse international Lynn Williams naar Gotham FC om Duke naar voren te halen Michelle Cooper, winnaar van de MAC Hermann Trophy als de beste NCAA-vrouwenvoetballer.

De 20-jarige Cooper scoorde vorig seizoen 19 goals en gaf 11 assists voor de Blue Devils.

Twee lachende vrouwen staan ​​op een podium, armen om hun schouders.
Michelle Cooper, links, poseert met NWSL-commissaris Jessica Berman tijdens de 2023 NWSL Draft op donderdag in het Pennsylvania Convention Center in Philadelphia. (Tim Nwachukwu/Getty Images)

Orlando City nam Emily Madril, het centrum van de staat Florida, over met de derde keuze. Madril tekende vorig jaar bij de NWSL nadat ze had aangekondigd dat ze de rest van haar NCAA-geschiktheid zou opgeven. De competitie leende Madril vervolgens tot het einde van het jaar uit aan het Zweedse BK Häcken FF.

De aanvallende middenvelder Jenna Nighswonger van de staat Florida, een finalist van de MAC Hermann Trophy, werd vierde bij Gotham FC.

De Portland Thorns brachten vervolgens Alabama-verdediger / middenvelder Reyna Reyes binnen, die net een seizoen had afgesloten waarin ze werd uitgeroepen tot SEC Defender of the Year, MAC Hermann Trophy halve finalist en eerste team American van United Soccer Coaches.

North Carolina selecteerde Notre Dame-aanvaller Olivia Wingate met de zesde selectie.

De Chicago Red Stars gebruikten de zevende algemene keuze om Penn State-middenvelder / aanvaller Penelope Hocking te nemen, die USC’s topscorer aller tijden was voordat hij werd geruild naar de Nittany Lions.

Houston ruilde de achtste keuze naar North Carolina plus US $ 100.000, een eerste ronde in 2024 en een internationale ligplaats in 2023 in ruil voor de internationale aanvaller Diana Ordonez uit Mexico en de 30e keuze.

North Carolina gebruikte de keuze om Cal centrale verdediger Sydney Collins te selecteren, een inwoner van Oregon die een dubbel Canadees-Amerikaans staatsburgerschap heeft. Vader Brett speelde drie seizoenen in de NFL als linebacker bij de Green Bay Packers en Los Angeles Rams, terwijl zijn moeder Susan volleybal speelde in Canada.

The Courage pakte vervolgens Florida State-middenvelder Clara Robbins als negende en Virginia-aanvaller Haley Hopkins als elfde.

Robbins speelde 110 wedstrijden tijdens zijn universiteitscarrière met 17 goals en 25 assists. Hopkins voerde de Cavaliers aan met 14 doelpunten, waaronder vijf wedstrijdwinnaars.

Virginia-aanvaller Alexa Spaanstra werd 10e in Kansas City.

Titelverdediger Portland, met hun tweede keuze, sloot de eerste ronde af door Santa Clara Izzy D’Aquila overall naar voren te brengen. Aquila heeft 50 carrièredoelen in 78 optredens bij de Broncos.

Angel City, dat vorig seizoen als uitbreidingsteam de play-offs miste, kreeg vorige week de eerste algemene keuze in een ruil met drie teams.

Ten eerste kregen ze middenvelder Yazmeen Ryan uit Portland in ruil voor de vijfde algemene keuze dit jaar, een selectie in de tweede ronde in 2024 en $ 200.000 aan toelage. Angel City stuurde Ryan vervolgens naar Gotham met $ 250.000 aan toewijzingsgeld voor de nummer 1 keuze.

Thompson won op 19 oktober zijn eerste van twee senior interlands tegen Engeland. 7. Met haar 17 jaar en 334 dagen was ze de jongste speelster die debuteerde voor de Verenigde Staten. Ze scoorde vier doelpunten in acht internationale optredens op onder-20-niveau.

Thompson speelde clubvoetbal voor Total Futbol Academy en speelde op 17-jarige leeftijd op onder-19-niveau als enige speler in de competitie.

Katelyn Mulcahy/Getty Images
Alyssa Thompson, in het midden, reageert nadat ze donderdag als eerste overall is opgesteld door Angel City FC in Playa Vista, Californië. (Getty-afbeeldingen)

Rivière du Canada gekoppeld aan de Women’s Super League

Er waren 13 Canadezen ingeschreven voor de draft van vier ronden, die plaatsvond in het Pennsylvania Convention Center in Philadelphia.

Die lijst bevatte niet de felbegeerde vleugelverdediger Jayde Rivière, die al 36 interlands voor Canada heeft verdiend en deel uitmaakte van hun gouden medaille-team op de Olympische Spelen in Tokio.

De 21-jarige uit Markham, Ontario, wordt in verband gebracht met een overstap naar de FA Women’s Super League in Engeland, met Manchester United als een van de geïnteresseerden. United is al de thuisbasis van de Canadese spits Adriana Leon.

In september kondigde Riviere aan dat ze haar laatste wedstrijd voor de University of Michigan had gespeeld en vrijaf nam om te herstellen van een blessure waarvoor een operatie nodig was voordat ze prof werd.

Quinn, een middenvelder met één naam, is de hoogst opgestelde Canadees in de NWSL. Ze werden derde naar Duke’s Washington Spirit in 2018. Evelyne Viens werd in 2020 vijfde overall door University of South Florida Sky Blue FC, terwijl landgenote Deanne Rose in 2021 door North Carolina als tiende werd gehaald van de University of Florida. .


Post a Comment

Previous Post Next Post