Napoli 5-1 Juventus. Victor Osimhen scoort twee keer en de gastheren gaan 10 punten vooruit

Napels feest
Napoli streeft naar de eerste Serie A-titel sinds 1990

Napoli leverde een sensationele prestatie door Juventus te verslaan en 10 punten voorsprong te nemen in hun bod op de eerste Serie A-titel sinds 1990.

Juventus had acht wedstrijden op rij gewonnen zonder tegendoelpunten, maar dat record werd meedogenloos verbroken in het Diego Armando Maradona-stadion.

Victor Osimhen scoorde twee doelpunten met ook Khvicha Kvaratskhelia, Amir Rrahmani en Elif Elmas op doel.

Angel di Maria nam plaats voor Juventus, die naar de derde plaats zakte.

Osimhen opende de score voor Napoli en gaf vervolgens de pass voor Kvaratskhelia om de voorsprong te verdubbelen, maar Di Maria schoot nog voor rust terug.

Rrahmani herstelde de voorsprong van twee doelpunten van de gastheren 10 minuten na rust en vanaf dat moment was de ploeg van Luciano Spalletti ongebreideld.

De Georgische ster Kvaratskhelia pikte Osimhen uit met een schitterende voorzet en de Nigeriaanse spits kopte zijn 12e Serie A-doelpunt dit seizoen.

De afgeweken poging van Elmas maakte de score compleet toen Juventus voor het eerst sinds mei 1993 vijf doelpunten kreeg in een wedstrijd in de competitie.

De ploeg van Massimiliano Allegri kreeg dit seizoen slechts zeven tegen in de eredivisie en zat derde, op gelijke hoogte met het als tweede geplaatste AC Milan.

Maar het was een adembenemende prestatie in Napoli, wat de geloofwaardigheid van de gastheren voor een eerste Serie A-titel onderstreept sinds Maradona 33 jaar geleden in hun gelederen zat.