Liverpool lijdt aan de kater van vorig seizoen, geeft Jürgen Klopp toe | Liverpool

Jürgen Klopp heeft de problemen van Liverpool de schuld gegeven van een fysieke en mentale kater van vorig seizoen, terwijl hij volhoudt dat hij er niet aan twijfelt dat het team zal herstellen.

Liverpool heeft zeven punten voorsprong op de Champions League-kwalificatie voor de lastige toewijzing van zaterdag aan Brighton en had het geluk om Wolves te loten in de derde ronde van de FA Cup op Anfield afgelopen zaterdag. Klopp zit zonder spitsen Roberto Firmino, Luis Díaz, Diogo Jota en mogelijk Darwin Núñez en verwacht deze maand geen starters meer.

De Liverpool-manager ontkende eerder dit seizoen herhaaldelijk dat de inspanningen van het vorige seizoen om een ​​viervoudig doel na te jagen en de teleurstelling over het missen van de Premier League-titel en de Champions League vorige week grote schade hadden aangericht. Met toenemende blessures en ondermaatse prestaties gelooft hij nu echter dat dit het geval is.

“Kan iemand weten hoe het laatste seizoen van 63 wedstrijden dit seizoen zou kunnen beïnvloeden?” zei Klopp. “Ik denk niet dat iemand het kan weten. Hij moet het hebben gedaan. We kunnen het nu zien. We hadden vakantie, niet te veel, er waren hier wedstrijden en de jongens zagen er allemaal goed uit. Toen begon het met Diogo die terugkwam van internationale dienst en raakte geblesseerd, toen bam, bam, bam Luis twee keer, Darwin geschorst en nu geblesseerd Eerder in het seizoen waren middenvelders niet beschikbaar, dus neem Arthur mee [Melo] die toen geblesseerd raakte. Er is veel pech.

“Zou ik iets anders doen? Ik zou de eerste week niet gaan [of pre-season] naar Azië. Niet omdat Azië niet geweldig is, maar ik zou in week drie naar Azië gaan. Het was niet echt in onze handen. Dingen worden beslist en wij regelen het. Was het beter geweest om het anders te doen? Ja. We speelden tot de laatste speeldag. We hebben het voorseizoen al lang daarvoor gepland.

“We waren in een super positieve bui, we hadden alles kunnen winnen en toen hebben we ineens niet alles gewonnen. Alleen omdat we Liverpool zijn, wil nog niet zeggen dat we niet het recht hebben om problemen te hebben.” Als je bij Liverpool bent en de afstand tot de Champions League groter wordt, heb je het gevoel dat je onderaan de ranglijst staat, maar gelukkig niet.Er komen nog veel wedstrijden en spelers komen terug.

Klopp heeft erop aangedrongen dat de oplossingen voor de problemen van Liverpool niet op de transfermarkt liggen en dat zijn ploeg in staat is om nog een sterke tweede seizoenshelft te spelen.

“We zijn hier niet alleen voor de sensationele momenten en de grote finales”, zei hij. “Er zijn momenten dat je er ook doorheen moet en je leert ervan en begint voor alles opnieuw en dat zal zeker gebeuren. Het is geen seconde van het hele seizoen gemakkelijk, maar we hebben altijd een manier gevonden om terug te komen.” omdat we bij elkaar zijn gebleven.”

Post a Comment

Previous Post Next Post