Coinsquare besluit de overeenkomst om CoinSmart over te nemen te beëindigen

Muntcarre een overeenkomst bereikt om nog een in Toronto gevestigd crypto-handelsplatform en een concurrent over te nemen CoinSmart laatste val. Nu wil Coinsquare zich terugtrekken uit deze overeenkomst.

Sinds 9 januari persbericht van CoinSmart heeft Coinsquare “een kennisgeving aan CoinSmart bezorgd waarin wordt beweerd de overeenkomst voor de aankoop van aandelen van 22 september 2022 tussen CoinSmart en Coinsquare te beëindigen”. Toen er contact werd opgenomen voor commentaar, gaven noch CoinSmart noch Coinsquare een reden voor de beslissing.

“Coinsquare heeft gebruik gemaakt van zijn recht om de overeenkomst met CoinSmart te beëindigen in overeenstemming met de voorwaarden”, vertelde Coinsquare COO Eric Richmond aan BetaKit, eraan toevoegend: “We hebben momenteel geen verder commentaar”.

CoinSmart overweegt nu “alle opties, aangezien het de transactie al enkele weken heeft kunnen voltooien”.

CoinSmart zei dat het besluit van Coinsquare om te stoppen als een verrassing kwam. “De beëindigingskennisgeving verraste de raad van bestuur en het management van CoinSmart, aangezien ze de verzekering van Coinsquare hadden gekregen dat de definitieve wettelijke goedkeuringen deze week zouden worden verkregen”, zei de mede-oprichter en CEO van CoinSmart. , Justin Hartzman, aan BetaKit, eraan toevoegend dat de vermeende beëindiging “heeft niets te maken met de zaken of vooruitzichten van CoinSmart.

Hij voegde eraan toe dat het management en de raad van bestuur van CoinSmart de validiteit en effectiviteit van de beoordeling van Coinsquare evalueren. Het bedrijf voegde eraan toe dat het “hierover verdere updates zal geven zodra er aanvullende informatie beschikbaar komt”.

CoinSmart en Coinsquare, waarmee Canadese klanten cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum kunnen kopen, verkopen en verhandelen, vertegenwoordigen twee van de 10 gereguleerde crypto-uitwisselingen in Canada. Eind 2021 registreerde CoinSmart zich bij de Ontario Securities Commission en afgelopen oktober Coinsquare werd de eerste cryptoplatform lid van de Investment Industry Regulatory Organization of Canada.

Ongeveer vier maanden geleden, midden in de crash van de cryptomarkt, bereikte Coinsquare een akkoord om CoinSmart over te nemen. Coinsquare beweerde dat de overname een van de grootste beurzen voor crypto-activa in het land zou creëren, in een tijd waarin een andere van zijn concurrenten, WonderFi, andere spelers in de crypto-ruimte van Canada heeft opgepikt.

Als onderdeel van de transactie, die oorspronkelijk naar verwachting in het vierde kwartaal zou worden afgerond, stemde Coinsquare ermee in om alle uitgegeven en uitstaande aandelen van Simply Digital Technologies, de Neo-beursgenoteerde volledige dochteronderneming van CoinSmart Exchange, te kopen voor ongeveer $ 29 miljoen in contant geld. .en acties.

GERELATEERD: Coinsquare om CoinSmart over te nemen naarmate de consolidatie van Canadian Crypto Merchant doorgaat

Nu zei Hartzman dat CoinSmart “alle opties overweegt, aangezien het al enkele weken in staat is om de transactie af te ronden”. De CEO beweerde ook dat “Coinsquare op dit moment niet heeft voldaan aan zijn verplichtingen onder zijn eigen kennisgeving van vermeende beëindiging.”

De Coinsquare-CoinSmart-deal – en het besluit van Coinsquare om deze te beëindigen – komt op een moeilijke markt voor tech-startups in het algemeen en cryptobedrijven in het bijzonder. In 2022 kelderden de prijzen van digitale activa, grote cryptospelers zoals FTX crashten en meer dan 2 biljoen dollar in waarde werd weggevaagd in de hele sector.

In het licht van wat een turbulente cryptomarkt is geworden, heeft Coinsquare afgelopen zomer 24% van zijn werknemers ontslagen. Het bedrijf was zeker niet het enige Canadese cryptobedrijf dat onder deze omstandigheden moest inkrimpen: ook Dapper Labs en Ledn ontsloegen personeel, terwijl WonderFi zelf na de overname functies ontsloeg.

In de tijd die is verstreken sinds de totstandkoming van de overeenkomst zou ook Coinsquare een datalek hebben opgelopen: door een CoinDesk-rapporten, heeft een niet-geautoriseerde derde partij toegang gekregen tot een Coinsquare-klantendatabase met persoonlijke informatie. Zoals BetaKit eerder meldde, heeft Coinsquare de afgelopen jaren minstens één ander datalek meegemaakt.

Afbeelding met dank aan Coinsquare via Glassdoor.


Post a Comment

Previous Post Next Post