Een liberale religie of verkiezingen winnen? Biden en de Democraten staan ​​voor een enorm dilemma

President Joe Biden heeft alles, van Vladimir Poetin tot Republikeinen tot tankstationbedrijven in Saoedi-Arabië, de schuld gegeven van de nog steeds torenhoge gas- en energieprijzen. Maar Biden’s eigen wakkere bedgenoten zijn grotendeels verantwoordelijk voor het lijden van Amerika. Het enige probleem is dat Biden een warme band heeft met deze boosdoeners vanwege een ander huisdierproject van hem: klimaatveranderingsactivisme.

Grote financiële firma’s zoals BlackRock hebben een uitgesproken anti-fossiele energieagenda. Ze gebruik maken van hun enorme financiële middelen bestraffen investeringen in bedrijven die handelen in steenkool, olie en aardgas, waardoor de prijzen van deze artikelen stijgen. (GERELATEERD: extreem links zet liberale SCOTUS-rechters ertoe aan om vervroegd met pensioen te gaan voor jongere, meer radicale vervangers)

In 2021 koos BlackRock drie activistische bestuursleden van Exxon Mobil, bestuursleden die het bedrijf onder druk zetten om zijn doelstelling om de productie in de komende vijf jaar met 25% te verhogen, te laten vallen. Met dank aan Blackrock-investeerders, het bedrijf heeft nu zijn olieproductie met 20% verminderd.

De agenda van dit bedrijf wordt aangewakkerd door de nieuwste, wakker geworden Wall Street-rage: beleggen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Dit activistische investeringsprogramma richt zich op bedrijven die het klimaatactivistenprogramma onvoldoende steunen en houdt investeringen tegen totdat het bedrijf capituleert.

Activistische aandeelhouders verstoorden de jaarvergadering van Shell in mei 2022, veeleisend het gasbedrijf stopt met de ontwikkeling van fossiele brandstoffen. De 50 aandeelhouders stelden de vergadering bijna drie uur uit en schreeuwden: “Shell moet naar beneden” en “uw winsten zullen ons maar zo lang overstemmen”. (GERELATEERD: Eco-activisten proberen groene technologie te doden die de uitstoot van fossiele brandstoffen zou kunnen elimineren)

Energieprijzen en economische kwesties in het algemeen blijven een topprioriteit voor kiezers. Hoewel de kwestie de Republikeinen niet de rode golf bezorgde waar ze op hoopten, kwamen de tussentijdse verkiezingen op een moment dat andere culturele kwesties zoals abortus centraal stonden. In 2024 zouden de economische belangen voor de kiezers nog groter kunnen zijn.

Uit opiniepeilingen voorafgaand aan de tussentijdse verkiezingen bleek dat de gasprijzen niettemin een enorm belangrijk punt waren voor de kiezers. Meer dan 54% van de kiezers ondervraagd door de Conventie van Statenactie en de Trafalgar Group zeiden dat stijgende gasprijzen hen zouden aanmoedigen om Republikeins te stemmen. Een andere peiling van dezelfde groep toonde zelfs aan dat de meeste kiezers dachten dat Biden opzettelijk de gasprijzen liet stijgen om mensen ertoe te brengen minder fossiele brandstoffen te gebruiken. De RNC profiteerde zelfs van de crisis om in het hele land een initiatief voor kiezersregistratie te lanceren.

In juli 2022 kondigde Biden een aantal uitvoeringsbesluiten aan gericht op het aanpakken van klimaatverandering, die hij een “existentiële bedreiging” noemde.

“Dus laat me duidelijk zijn: klimaatverandering is een noodsituatie, en in de komende weken zal ik de macht die ik als president heb gebruiken om deze woorden om te zetten in officiële regeringsmaatregelen door middel van passende proclamaties, uitvoerende bevelen en regelgevende bevoegdheden die een president bezit’, zei de president. (GERELATEERD: voormalig economisch adviseur van Trump hamert op Biden’s ‘oorlog’ tegen fossiele brandstoffen)

In december 2022 verbood Biden alle gebruik van fossiele brandstoffen in federale gebouwen tegen 2030. Het ministerie van Financiën van Biden kondigde in oktober aan dat het gegevens zou verzamelen van particuliere verzekeringsmaatschappijen om “de klimaatgerelateerde risico’s voor het financiële systeem te beoordelen”.

Adam Brandon, voorzitter van FreedomWorks, Biden administratie zegt toewijding aan klimaatactivisme drijft de energieprijzen op.

“Dankzij de druk van de Biden-regering voor strenge ESG-normen, worden Amerikanen nu geconfronteerd met hogere gasprijzen voor weinig winst in termen van vermindering van de kooldioxide-uitstoot. Zilveren kogel om beide problemen aan te pakken, maar het afwijzen van andere ESG-voorstellen zou een stap in de goede richting zijn . (GERELATEERD: door pleitbezorgers gesteunde studie voor elektrische apparaten om gasfornuizen te verbieden)

Biden blijft klimaatveranderingsactivisme tot een steunpilaar van zijn presidentschap maken. Capituleren voor activisten zou hem echter de verkiezing kunnen kosten als kiezers zich bewust worden van de sinistere manier waarop grote financiële firma’s de prijzen opdrijven.


Post a Comment

Previous Post Next Post