Sam Kerr genomineerd voor Fifa 'Best'-prijs met ook het prachtige doelpunt van Alou Kuol erkend | Sam Kerr

Sam Kerr is opnieuw erkend voor haar aanhoudende goede vorm nadat ze op de shortlist was genomineerd als FIFA’s beste speelster van het jaar.

De aanvaller van Chelsea en Matildas staat op een lijst met 14 namen, waarbij het bestuursorgaan van de sport donderdag ook de mannenlijst onthult, met Lionel Messi als favoriet en Cristiano Ronaldo voor het eerst niet op de lijst.

De Australiër Kerr is erkend na opnieuw een uitstekend seizoen voor club en land, met het winnen van de FA Cup en de Women’s Super League dubbel met Chelsea en het winnen van de Gouden Schoen als topscorer van Engeland voor het tweede achtereenvolgende seizoen.

De Women’s Player of the Year 2022 was ook de topscorer van Australië in de AFC Women’s Asian Cup, maar ze heeft formidabele tegenstand in de jacht op de hoofdprijs nadat ze vorig jaar als tweede eindigde in dezelfde prijzen achter Alexia Putellas.

Kerr eindigde ook als derde bij het stemmen achter winnaar Putellas voor de andere grote wereldprijs, de Ballon d’Or Féminin, in de afgelopen twee jaar. Barcelona-ster Putellas staat weer op de lijst, ondanks het feit dat hij een groot deel van vorig jaar door een blessure moest missen.

Ze is samen met drie leden van de Engelse ploeg die zegevierden op het EK Dames – topscorer Beth Mead, aanvoerder Leah Williamson en middenvelder Keira Walsh – en Kerr’s Canadese teamgenoot bij Chelsea, Jesse Fleming.

Messi voert ook een lijst van 14 aan, samen met Karim Benzema, winnaar van de Ballon d’Or in 2022, tweevoudig winnaar Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, teamgenoot van Paris St Germain en Erling Haaland van Manchester City.

Ronaldo’s naam schitterde door afwezigheid. De Portugees, vrijgelaten door Manchester United en op de bank gezet door Portugal op het WK, won de FIFA-prijs voor de eerste twee jaar in 2016 en 2017 en stond de volgende drie jaar op het podium.

Hoewel Messi deze keer zeker beloond leek te worden voor het orkestreren van de WK-triomf van Argentinië, werd Ronaldo niet eens als kandidaat geselecteerd door een jury die was aangesteld door de FIFA.

De andere Australische genomineerde in de Fifa Best-lijsten is Alou Kuol – de oudere broer van wonderkind Garang uit Newcastle – die kans maakt op de Puskas-prijs voor beste doelpunt van het kalenderjaar.

De 21-jarige scoorde een geweldige schorpioentrap voor de Onder-23-ploeg van Australië tegen Iran en zijn inspanningen zullen worden beoordeeld tegen 10 andere titels, waaronder Mbappé’s oogverblindende tweede plaats in de bekerfinale van de wereld.

Dat @Alou Kuoldoelpunt voor de kandidaat van Puskas. We zullen dit vaak schaamteloos delen. Laten we gaan! #SokkahTwitter pic.twitter.com/l3RECCAfC2

— Metro ALM (@TheRealALM) 12 januari 2023

\n”,”url”:”https://twitter.com/TheRealALM/status/1613631930595160064″,”id”:”1613631930595160064″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”: false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”5a3767dc-87b2-4ddd-b624-ed0a53fc3fdf”}}”/>

Prijs genomineerden

Mannelijk: Julian Alvarez, Jude Bellingham, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Achraf Hakimi, Robert Lewandowski, Sadio Mane, Kylian Mbappe, Lionel Messi, Luka Modric, Neymar, Mohamed Salah, Vinicius Junior

Vrouwen: Aitana Bonmati, Debinha, Jessie Fleming, Ada Hegerberg, Sam Kerr, Beth Mead, Vivianne Miedema, Alex Morgan, Lena Oberdorf, Alexandra Popp, Alexia Putellas, Wendie Renard, Keira Walsh, Leah Williamson.


Post a Comment

Previous Post Next Post