Strijd over schuldlimiet zal het begrotingsplan voor 2023 domineren

McCarthy vertelde donderdag aan verslaggevers dat hij klaar was om met de Democraten aan een oplossing te werken, en zei dat hij tegen president Joe Biden had gezegd: “Ik zou graag vroeg met hem om de tafel willen zitten om die uitdagingen aan te pakken.”

Maar de Democraten, wier stemmen nodig zullen zijn in de Senaat, beloven niet te onderhandelen. In feite zijn er sinds 2011, toen een verdeeld Congres en de regering-Obama bemiddelden in het pact dat leidde tot kredietplafonds gedurende 10 jaar en automatische verlagingen van Medicare en andere verplichte uitkeringsprogramma’s, geen grote verlagingen of andere concessies gedaan in schuldbeperkingswetten.

Sommigen drijven al het vooruitzicht op een kwijtingsverzoek om een ​​”zuivere” schuldlimietwet op te leggen, die zes Republikeinen zou dwingen zich bij de 212 Democraten aan te sluiten. Er is een precedent voor een dergelijke stap, inclusief de revisie van de campagnefinanciering in 2002 en de herautorisatie van de Export-Import Bank in 2015, maar het is een zeldzaam en tijdrovend proces.

De meest waarschijnlijke uitkomst zou kunnen zijn dat Charles E. Schumer, DN.Y., leider van de meerderheid in de senaat, en leider van de minderheid in de senaat, Mitch McConnell, R-Ky. . Zelfs dan zou het aan de GOP-leiders van het Huis zijn om al dan niet over de maatregel te stemmen.

Begrotingsresolutie

De eerste grote test komt in het vroege voorjaar wanneer de Republikeinen van het Huis en hun nieuwe begrotingsvoorzitter, Jodey C. Arrington uit Texas, een begrotingsvoorstel schrijven dat de koers moet uitzetten voor overschotten binnen 10 jaar.

Post a Comment

Previous Post Next Post