Wordt dit het jaar dat Dianne Feinstein eindelijk met pensioen gaat?

De race om te vervangen De Amerikaanse senator Dianne Feinstein, die sinds 1992 een van de twee senatoren uit Californië is, is in opmars. Eerder deze week kondigde vertegenwoordiger Katie Porter op Twitter aan dat ze zich kandidaat stelde voor de stoel. De anderhalve minuut videoadvertentiewaarin ze sprak over “alle macht gebruiken die ik heb om harde waarheden te spreken tegen de machthebbers” en het aanvallen van “Wall Streets en de grote banken, Big Oil en Big Pharma”, was, in de twee dagen nadat het online ging , bijna 8 miljoen keer bekeken.

Nu Porter, een van de centrale figuren in de progressieve caucus van het Huis van Afgevaardigden van de Democratische Partij, de strijd is aangegaan, zullen naar alle waarschijnlijkheid ook veel andere opkomende democraten hun hoed in de ring gooien. Maar Porter, die was goedgekeurd door Elizabeth Warren binnen twee dagen na de aankondiging, is uniek gepositioneerd om de nominatie te winnen. De Democraat van Orange County, die in 2018 een zetel won in een traditioneel Republikeins district en sindsdien nooit meer achterom heeft gekeken, zei verleiden progressieve kiezers avec sa critique sans concession des pratiques de travail et commerciales des entreprises, son ferme plaidoyer pour l’élargissement de l’accès aux soins de santé et sa volonté de s’attaquer à Big Pharma dans le but d’obtenir une baisse des prix des geneesmiddelen. Vorige week, in de 15 stemrondes die nodig waren voor Kevin McCarthy om voorzitter van het Huis te worden, afbeeldingen ging viraal van Porter die in de slaapkamer zat en het boek las De subtiele kunst om er niets om te geven.

Het is echter een vreemde situatie. De race om de zittende senator te vervangen is in opkomst ondanks het feit dat de zittende senator haar pensionering niet heeft aangekondigd.

Feinstein is 89; ze wordt 91 bij de verkiezingen van 2024. In elke redelijke wereld zou ze, na een meer dan indrukwekkende carrière te hebben gehad, nu gracieus met pensioen gaan en plaats maken voor de volgende generatie – of zelfs die daarna. Ze had het in 2018 moeten doen, maar stond erop op koers te blijven, waardoor de meeste uitdagers werden afgeschrikt. De enige hoge ambtenaar die doet deelname aan de wedstrijd was toen waarnemend president van de Senaat van Californië, Kevin de León; in de eerste twee geavanceerde voorverkiezingen, Feinstein kreeg ongeveer 44% van de stemmen en de León werd tweede, met 12%. In de algemene verkiezing later dat jaar scoorde ze 54,2% tegen de León’s 45,8. Haar rivaal werd later gekozen in de gemeenteraad van Los Angeles zelfvernietiging in 2022 toen hij samen met verschillende collega’s werd gefilmd terwijl hij racistische taal gebruikte om een ​​mederaadslid en zijn geadopteerde kind te bespotten.


Post a Comment

Previous Post Next Post