Ian Wright vertelt Chelsea om Kepa te vervangen en twijfelt aan de ondertekening van £ 34 miljoen | Voetbal

Ian Wright zegt Kepa

Ian Wright zegt dat Kepa ‘niet werkt’ bij Chelsea (Foto: ITV)

Ian Wright vindt dat Chelsea de worstelende keeper Kepa Arrizabalaga moet vervangen en heeft zijn bezorgdheid geuit over de ‘f*****g nerveuze’ Kalidou Koulibaly.

Kepa is momenteel terug in het Chelsea-team nadat voormalig Stamford Bridge nr. 1 Edouard Mendy vorm verloor en later geopereerd moest worden aan een geblesseerde vinger.

Maar de Spaanse international blijft kritiek krijgen en lijkt verantwoordelijk te zijn voor de winnende doelpunten van Manchester City en Fulham vorige week tegen Chelsea.

Kepa werd de duurste doelman in de geschiedenis toen hij in 2018 voor £ 72 miljoen overstapte van Athletic Bilbao, maar de 28-jarige is grotendeels teleurgesteld in West London.

Wright gelooft dat Kepa de schuld had van de winnaar van Fulham in Craven Cottage toen de schotstopper aanvankelijk de voorzet van Andreas Pereira opeiste, maar aarzelde en vervolgens in niemandsland terechtkwam toen Carlos Vinicius de bal in een leeg doel kopte.

Het was niet de eerste keer dat Wright teleurgesteld was over de besluitvorming van Kepa en de voormalige spits van Arsenal en Engeland houdt vol dat het ‘niet werkte’ voor hem op Stamford Bridge.

‘De keeper [Kepa] Of hij moet op zijn lijn blijven voor de voorzet, of hij moet door iedereen heen gaan om bij de bal te komen,’ zei Wright over de zijne Ringer FC Podcast.

De ondertekening van £ 72 miljoen heeft het moeilijk op Stamford Bridge

De ondertekening van £ 72 miljoen heeft het moeilijk op Stamford Bridge (Foto: Reuters)

“De manier waarop de bal binnenkwam, het is een goede voorzet, het is een verleidelijke voorzet. Maar als de keeper in de juiste positie staat, zou het voor jou geen probleem moeten zijn. Je blijft op je lijn of je pakt hem terug.” het heeft lang genoeg in de lucht gehangen.

“Ik kijk naar Kepa en het spijt me man, maar het werkt niet. De man maakt te veel fouten. Hij ziet er erg nerveus uit.

“Als je kijkt naar de goals van Fulham en Man City, denk ik dat Kepa het beter moet doen.

“We kijken naar een Chelsea-team waar, hoewel ze goed spelen, ik niet naar de doelman kan kijken en denken dat hij ze gaat helpen een wedstrijd te winnen. Ik kan hem niet zien.

Wright wees ook op Koulibaly, die Chelsea zomer contracteerde, die er volgens hem “f*****g nerveus” en “erg angstig” uitzag in zijn eerste seizoen in de Premier League.

De Senegalese international vestigde zich tijdens zijn succesvolle periode bij Napoli als een van Europa’s beste verdedigers, maar hij was dit seizoen een van de vele Chelsea-spelers die het moeilijk had.

Kalidou Koulibaly kwam afgelopen zomer over van Napoli bij Chelsea

Kalidou Koulibaly kwam afgelopen zomer van Napoli naar Chelsea (Foto: Getty)

Wright voegde eraan toe: “Hoe kan iemand als Koulibaly zo kwetsbaar zijn?” Hij ziet er op dit moment f*****g nerveus en erg angstig uit.

Door het verlies van Chelsea tegen Fulham blijven ze 10e in de Premier League op weg naar de speelronde van dit weekend.

Bluesbaas Graham Potter gaf toe dat hij “erg teleurgesteld” was over het laatste verlies van het team, maar weigerde Kepa de schuld te geven.

“Ik praat nooit graag over individuen als we verliezen”, zei Potter, die eerder dit seizoen de Champions League-winnende manager Thomas Tuchel op Stamford Bridge verving.

“Ik denk dat het doelpunt zelf frustrerend was vanuit ons perspectief. Ik had niet het idee dat ze ons te veel onder druk zetten, ook al hadden ze de extra man.

“Het voelde een beetje als een zacht doelpunt om toe te geven en het is iets dat we beter moeten doen.”

MEER: Ruud van Nistelrooy reageert terwijl Chelsea gesprekken opent om PSV-vleugelspeler te contracteren

MEER: Alan Brazil beweert dat Chelsea-verdediger Trevoh Chalobah niet goed genoeg is

Kijk voor meer van dit soort verhalen op onze sportpagina.

Volg Metro Sport voor het laatste nieuws over
Facebook, Twitter en instagram.


Post a Comment

Previous Post Next Post