Voorbeschouwing Manchester United v Manchester City. Teamnieuws, feiten en wedstrijdvoorspellingen

Manchester United ontvangt zaterdag Manchester City in wat een van hun meest gelijkwaardige Premier League-ontmoetingen in jaren zou kunnen worden.

United heeft acht wedstrijden op rij gewonnen en zou hun langste winning streak in alle competities kunnen evenaren sinds Alex Ferguson in 2013 stopte als manager.

De als tweede geplaatste City, die vier punten voorsprong heeft op United, verloor woensdag van Southampton in de Carabao Cup.

“De verbetering van: [United’s] het team is duidelijk”, zei City-baas Pep Guardiola.

United komt dichterbij om Burnley-spits Wout Weghorst op huurbasis te contracteren, maar hij zal niet speelgerechtigd zijn omdat hij vrijdag om 12:00 GMT geregistreerd had moeten zijn.

Anthony Martial is een twijfelgeval met een beenblessure, dus de in vorm zijnde Marcus Rashford, die zeven keer scoorde in zijn laatste zes wedstrijden, zou als centrumspits kunnen spelen.

Guardiola zegt dat United in titelstrijd is

United verloor slechts één keer in 18 wedstrijden sinds een 6-3 nederlaag tegen City in oktober en Guardiola zegt dat de ploeg van Erik ten Hag niet wordt uitgesloten van de titelrace.

“Als ik zie hoe United speelt, waarom niet? Hun spel is goed”, zei hij. “Het is leuk voor ons, de uitdaging om onszelf weer te bewijzen.”

Guardiola voegde eraan toe: “Ik voelde dat de kracht en kwaliteit van Man United er nog steeds was.

“Het is gewoon een kwestie van kalmte, geduld en onvoorwaardelijke steun voor de manager. United speelt nu zoals ze hun hele geschiedenis hebben gespeeld.

“Ik zei een paar maanden geleden dat United terug was. Mensen zeggen nee. Ze zijn terug. Ik wist het, ik voelde het.”

Ten Hag, wiens ploeg negen punten achterstand heeft op koploper Arsenal. zegt dat de gastheren moeten bewijzen hoe ver ze zijn gekomen sinds die vernedering bij City in oktober.

“Dat moeten we bewijzen [how far they’ve come] in het veld. Er is maar één waarheid en dat is altijd op het veld”, aldus de manager.

“Het komt niet van de ene op de andere dag, er is de afgelopen maanden een proces geweest waarin we ons ontwikkelen, vooruitgang boeken. We moeten moedig zijn, met overtuiging handelen en ons spel spelen.

“We hebben de les geleerd [from the 6-3 loss] en van daaruit maken we enorme vorderingen. We moeten dit proces voortzetten.”

Stenen en Dalot om te missen

City zal het zonder de Engelse verdediger John Stones moeten stellen, die een fitnessprobleem heeft en ook hun verrassende midweekse bekerverlies tegen de onderkant van de Premier League miste.

Middenvelder Ilkay Gundogan suggereerde dat ze uitgehongerd waren na het verlies in St. Mary’s.

“Wat er gebeurde, verbaasde me niet”, zei Guardiola. “We hebben geprobeerd het te voorkomen en ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt, maar het gebeurde omdat we in vijf jaar tijd vier Premier Leagues wonnen.

“Na twee opeenvolgende keren kan het gebeuren. We waren niet klaar om te gaan. Ik was bang dat het zou gebeuren en dat gebeurde helaas ook. Ik weet niet of het nog een keer zal gebeuren, maar ik maak me geen zorgen.”

City-spits Erling Haaland scoorde 21 goals in 16 Premier League-optredens. Hij heeft nog maar twee doelpunten nodig om de Gouden Schoen van de voorgaande drie seizoenen te evenaren.

United zal het zonder vleugelverdediger Diogo Dalot moeten stellen met een hamstringblessure, terwijl middenvelder Donny van de Beek voor de rest van het seizoen uitgeschakeld is met een knieblessure.

CHRIS SUTTONS VOORSPELLING:

Ik weet heel goed hoe deze game zal verlopen.

Manchester United is echt verbeterd onder Erik ten Hag en ik denk niet dat ze genoeg waardering krijgen voor hun vooruitgang sinds het begin van het seizoen.

Er is iets mis met Manchester City, dat niet op alle cilinders heeft geschoten sinds de seizoenshervatting na het WK, maar ik verwacht nog steeds dat ze gaan winnen.

Sommige City-spelers, zoals Joao Cancelo en Kyle Walker, lijken niet in vorm, en zelfs Kevin de Bruyne is niet in zijn beste doen, maar een deel van hun probleem is te wijten aan wat bekend staat als ‘Pep Roulette’ – het steeds evoluerende team van Pep Guardiola.

Hij speelde woensdag de Carabao Cup tegen Southampton, toen Kalvin Phillips bij zijn eerste start op het middenveld kwam, en dat loonde niet.

Guardiola zegt dat hij er een paar had “belachelijke” ideeën over hoe zijn team United zal verslaan, maar ik ben er vrij zeker van dat dit ook zal betekenen dat Erling Haaland een start krijgt. Hij zal zijn beste kant spelen en als ze alles doen wat ze kunnen, zullen ze winnen – zo simpel is het.

Ik had er alle vertrouwen in dat City United in oktober zou verpletteren, en het bleek dat ik niet ver genoeg was gegaan met mijn voorspelling – ik zei 4-1 en het eindigde op 6-3. Het zal deze keer veel dichterbij zijn, maar Pep krijgt nog steeds de punten.

Voorspelling: 1-2:

Manchester United-spits Marcus Rashford viert feest na het scoren tegen Charlton Athletic in de kwartfinale van de Carabao Cup op 10 januari

WEDSTRIJD FEITEN:

Oog in oog

  • De 6-3 overwinning van Manchester City op Manchester United in oktober vestigde een record voor de meeste doelpunten in die wedstrijd.
  • United verloor de laatste drie competitieduels. Een vierde op rij zou het Premier League-record van de club evenaren voor nederlagen tegen dezelfde tegenstander, tegen Liverpool in 2002 en City in 2014.
  • City won negen van hun laatste 14 bezoeken aan Old Trafford in alle competities, rechtstreeks uit een serie van één uit 32.
  • United kon vier opeenvolgende thuiswedstrijden spelen zonder te scoren tegen City, pas voor de tweede keer en de eerste sinds 1914.
  • De Rode Duivels hebben sinds het 1-1 gelijkspel op Old Trafford in september 2005 geen punten laten liggen vanuit een winnende positie in een derby van Manchester.

Manchester United

  • Manchester United heeft een ongeëvenaarde 35 Premier League-punten sinds de overwinning op Liverpool op 22 augustus.
  • United is de enige ploeg die elk Premier League-duel dat ze dit seizoen hebben geleid, heeft gewonnen, en wel 11 keer.
  • Ze kunnen voor het eerst sinds april 2021 vijf competitiewedstrijden op rij winnen. Bij die serie was onder meer een 2-0-overwinning bij Manchester City.
  • United heeft voor het eerst sinds december 2017 negen opeenvolgende thuisoverwinningen in alle competities behaald. Die streak eindigde in een 2-1 Premier League-nederlaag tegen Manchester City.
  • De Rode Duivels hebben vier competitieduels op rij verloren van de titelverdediger, met 16-6 in totaal. Ze hebben nog nooit vijf opeenvolgende nederlagen geleden tegen de titelverdediger.
  • Marcus Rashford scoorde in alle zes de wedstrijden van Manchester United sinds het WK.
  • Rashford scoorde echter in geen van zijn laatste vijf optredens tegen Manchester City en scoorde in totaal slechts één schot op doel.
  • Erik ten Hag kan de eerste Manchester United-manager sinds David Moyes worden die zijn eerste twee derby’s van Manchester verliest.

Manchester City

  • Manchester City heeft drie opeenvolgende uitduels in de Premier League gewonnen.
  • City heeft meerdere doelpunten gescoord in acht van hun eerste negen competitieduels dit seizoen, maar sindsdien slechts in drie van hun acht wedstrijden.
  • Kevin de Bruyne scoorde noch assisteerde in zijn laatste vijf Premier League-optredens, zijn langste streak sinds een streak van tien wedstrijden tussen december 2018 en maart 2019.
  • Dit is Pep Guardiola’s 500e topwedstrijd als manager. Zijn winstpercentage van 76% is het beste van alle managers in de vijf beste competities van Europa die 100 of meer wedstrijden op zich hebben genomen sinds Guardiola’s debuutseizoen in 2008-2009.
  • Guardiola heeft zes competitieve derby’s van Manchester gewonnen op Old Trafford, twee keer zoveel als in het Etihad Stadium.

Voorspel de basiself van Manchester United voor hun volgende wedstrijd – onthoud dat je de opstelling kunt veranderen!

Voorspel de basiself van Manchester City voor hun volgende wedstrijd – onthoud dat je de formatie kunt veranderen!

Alles wat je moet weten over de banner van je Premier League-team

  • Onze dekking van uw Premier League-club is groter en beter dan ooit – hier is alles wat je moet weten om ervoor te zorgen dat je geen moment mist

BBC Sport Banner voettekst


Post a Comment

Previous Post Next Post